Hem Föreningen Vandringsberättelser Kronoskogen Ottos runda Skåneleden Statistik Arkivet

KRONOSKOGEN

Skånska Landskap

Naturskyddsföreningen

Arbetsvandringar

2022-04-10

2021-08-26

2021-06-17

2021-04-15

2020-08-27

2020-06-11

2020-04-16

2019-08-29

2019-06-13

2019-04-11

2018-09-06

221004 - Idag hade vandrarföreningen arbetsvandring i Kronoskogen med start från banskolan. Vi var 22 st. uppdelade på 3 grupper. Kristian ledde det gula spåret, Göran A det vita och Thomas det röda. Sammanlagt gick vi 179 km. Tror det var rekord på en arbetsvandring. Några träd hade ramlat och det är fortfarande lite blött här och där. TACK alla NI som ställde upp idag.
Kristian, Göran, Thomas210826 - Årets sista arbetsvandring utfördes torsdag 2021-08-26. 10 personer från EVF samlades som vanligt vid Figges kors, för att dela upp spåren mellan sig.

Gunilla och Göran tog det blå spåret, sedan fortsatte Göran även med en del uppdrag på Ottos runda. Röda spåret gick Lena, Christina, Thomas och jag själv. Vita spåret togs om hand av Eva, Bo R., Gunilla och Kristian.

Det var en del klippning av sly som skymmer markeringar och förbättring av markeringar särskilt vid några riktningsförändringar på röda spåret. Ett par träd hängde också över spåret, ett anmäldes till kommunen och ett lite mindre fixade jag själv.

Ett stort tack till alla som deltog, så får vi se hur fortsättningen blir med arbetsvandringarna. Ett stort tack till alla som deltagit dessa 10 år som jag har varit sammankallande.

Mvh/Bengt

Till toppen på sidan

210617 - Under vecka 24 har det hänt en hel del i Kronoskogen. Onsdag var Thomas och jag ute och märkte upp den nya sträckningen på Skåneleden, som skall förbinda SL 1 och SL 5 (Banskolan - Utvälinge).

Det var en hel del pilar och piktogram; som skulle monteras, tyvärr kunde vi inte göra det riktigt klart vid vägomläggningen och nya tunneln på vägen mot Sibirien. Men vi har märkt på GC-vägen från tunnelbygget till f.d. Gösta Carlssons vid Vegeholmsvägen.

Torsdagen var det den vanliga arbetsvandringen på spåren i Kronoskogen. 14 personer hade mött upp i värmen + de sex som jobbade med spängerna på Ottos runda, detta dokumenteras på annan plats.

Det var en hel del klippning av sly samt på gula spåret bättrades de gula märkning-arna på.

Ett stort tack till alla, som ställde upp i värmen, från när och fjärran.

Under fredagen for Thomas till Björnamossa för att märka den nya sträckningen nära Snibe Stua, sedan fortsatte han med några kompletteringar på den nya sträckningen i Kronoskogen. Så målade jag oranga prickar på träden där vi inte satte pilar eller brickor.

Jag tackar för all hjälp denna händelserika vecka och önskar alla en trevlig sommar.

Mvh/Bengt

Till toppen på sidan

210415 - Torsdagen den femtonde April hade vi arbetsvandring med start vid Figges Kryss.

10 personer dök upp, men Göran hade utfört en del uppdrag redan, så han kunde vi skicka iväg till möllan i Farhult där han också har en del uppdrag.

Marianne, Gunilla och Kerstin tog det gula spåret. Det var inga större problem denna gång, lite klippning och så saknades någon markering som skall åtgärdas.

Lena, Kristian och jag själv tog det röda spåret; där det också var en del att klippa bort, samt att vi bättrade på märkningen på en del ställen.

På måndag (19/4) kommer några som är anställda på Skånska Landskap för att se över delar av spåren; särskilt det röda mellan Blocklinjen och Lasarettslinjen, där jag bett dom flytta delar av spåret ca 20-40 meter längre ut mot havet då det är ganska blött på en del ställen. Men cyklisterna tar sig fram som det är nu.

Se'n får vi väl se om dom sätter några förbudsskyltar i naturvårdsområdet då det är förbjudet att cykla där, utom i det reserverade området (streckade på kartan).

Vita spåret tog Christina, Thomas och långväga gästen Bo Robertsson som hade kommit ner för att hjälpa till. Dom klarade sig också utan några ansträngningar, men dom hade det längsta spåret på 9,2 km så det är inte gjort på en kvart.

Totalt gick vi lite mer än 7 mil. Nästa gång blir det nog lite mer sly och grenar att klippa för den 17 juni (nästa arbetsvandring i Kronoskogen), har det växt ut och blivit grönt och fint och då får gärna några fler ansluta.

Ett stort Tack till er som deltog. Mvh Bengt Johansson.

Till toppen på sidan

200827 - I dag har vi varit ute och kollat spåren i Kronoskogen = Arbetsvandring.

Trots att det såg illa ut när det gällde vädret så blev vi 12 st. som tog oss an spåren med grensaxar och sekatörer, för det var en hel del sly på vissa sträckor.

Vi hittade väl inga större fel; ett par broar som var trasiga, en del markeringar var dåliga, och en hel del gräs som växte över spängerna.

Ett stort tack till dom som deltog; Marie-Louise, Kerstin, Elisabeth, Gunilla, Christina, Eva, Kerstin, Bosse, Sven-Olof, Kristian och Thomas.

Vi kom fram till att det inte blev regn berodde på att det regnar inte på dom snälle. Bengt

Till toppen på sidan

200611 - EVF har varit ut i Kronoskogen och arbetsvandrat. Vi var 10 som delade upp oss på olika spår.

Marie-Louise, Kerstin och Kristian; tog gula spåret ca 6 km, tyvärr ingen bänk ännu på gula. Inga stora saker, några dåliga markeringar samt lite klippning av grenar.

Lena, Christina, Thomas och P-O; tog det röda ca 8 km där det var mest anmärkningar. Men det brukar vara röda som får mest kritik.

Vita spåret, 9,2 km blev då; Bosse R, Carl-Johan och undertecknad. Det var bara lite klippning och förbättring av några markeringar.

Mvh/Bengt Johansson

Till toppen på sidan

200416 - Det var ett tag sedan vi träffades eller hörde av varandra. Idag hade vi en arbetsvandring i Kronoskogen.

Det gula spåret kollade Marie-Louise, Elisabeth och Kerstin.

Vita spåret tog Christina, Thomas och PeO; hittade väl inga stora fel, men något träd som fallit och lite dålig märkning på några ställen.

Röda spåret tog Bosse R, Göran A samt jag hand om. Sågade av några träd annars var det ganska lugnt, lite blött på en del ställen så där föreslår vi flyttning av leden 25-40 m i sidled.

Bengt

Till toppen på sidan

190829 - Idag samlades tolv tappra i värmen vid Figges Kryss. Anledningen var arbets-vandringen på våra spår i Kronoskogen. Det finns inga bilder, men här kommer dom som var med. Gunilla, Elisabeth, Marie-Louise, Christina och Kerstin.

Bland herrarna hade Bo R tagit sig genom åsen, övriga var P O, Bertil, Carl-Johan, Thomas, Kristian samt undertecknad.

Det var en enkel arbetsvandring idag; inga stora saker som behöver åtgärdas, lite klippning och några färgklickar är allt som behövdes. Några stolpar med led-markeringar kommer vi att byta inom den närmsta tiden, stolparna är hämtade och dom skall bara spetsas.

Bengt Johansson

Till toppen på sidan

190613 - Idag hade vi arbetsvandring i Kronoskogen där vi kämpade med mygg och sly. Vi var bara åtta idag så det var mest synd om myggen, men vi överlevde, tack vare gemen-sam fika och glass i Sibirien, därför blev också sträckan för dem som gick gula spåret 9 Km.

Ett stort tack till dom som kom./Bengt

Till toppen på sidan

Dagens arbetsvandrare

Så här mycket vatten var det vid det röda spåret

190411 - Idag har vi arbetsvandrat i Kronoskogen. Vi var 12 från EVF som var på plats, det klipptes lite och det togs bort en del ris och kvistar i spåren, bättrade på några mar-keringar, samt noterade en del som bör göras framledes.

Karl-Erik, Karl-Johan och Bertil kollade även största delen av Ottos Runda.

Tvättade och bytte en del skyltar.

Skickar med ett par bilder på deltagarna.

Bengt

Till toppen på sidan

180906 - Vi blev 10 personer som kollade Kronoskogen och dess leder idag. Elisabeth, Marie-Louise och Kerstin tog det gula spåret, karta medföljer.

Conny, Karl-Erik samt jag själv tog det röda spåret.

Vita spåret föll på Christina, Thomas, Bo R och Kristian.

En del grenar och sly klipptes bort, men i stort sett såg det bra ut. Sly längs röda spåret får tas till våren med röjsåg, ett par stolpar bör bytas ut samt en del mar-keringar bör bättras på.

Med vänlig hälsning, Bengt

Till toppen på sidan

Till toppen på sidan

Postadress:
Engelholms VF - Gång och Vandring
Kristian Kriblad, Harnackavägen 36
266 75 Hjärnarp

Kontakt:
Tfn: 070-619 06 95
E-post: kristian.kriblad@gmail.com